Szavatosság és jótállás

Az Officeland irodaszer webáruházban található árucikkeket, termékeket minden esetben az érvényes szabványok, valamint a hazai forgalmazási előírásoknak megfelelő minőségben szállítjuk. Terméktájékoztatóink, a termékleírások csupán általános útmutatásokat tartalmaznak. A Szolgáltató forgalmazott termékekre a Polgári törvénykönyv szavatossági valamint a 151/2003.(IX. 22.) Kormányrendelet jótállási szabályai, ezen túlmenően pedig a gyártók által vállalt jótállási feltételek vonatkoznak.

A 72 órás cseregaranciával élhet a vásárló, ha a rendeltetésszerű használatot meghibásodás akadályozza. A kereskedőnek jogában áll a vásárolt termékkel kapcsolatos jelzett hibát felülvizsgáltatni a szakszervizzel, és abban az esetben, ha a hiba a nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza, a javítási költség a vevőt terheli.

Jótállás a nyomtató kellékanyagok esetében

A nyomtató kellékek nem tartoznak a jogszabály szerint jótállási kötelezettség alá, ennek ellenére a Szolgáltató jótállást vállal ezekre a termékekre is az alábbiak szerint:

Ø Nem cserélhető az a nyomtatókellék mely töltöttségi szintje 75%-nál alacsonyabb, ezt minden esetben bevizsgáltatjuk.

Ø Nem minősül garanciális problémának az, hogy az utángyártott („for use”) tonerek, tintapatronok esetében esetleg nem helyesen jelzi a patron telítettségét a nyomtató, de ettől függetlenül a nyomtatás működik. A hibás tonerek, tintapatronok bevizsgálásához minden esetben szükség van egy speciális tesztoldalra, amit a hibás patronnal nyomtattak. A bevizsgálás átlagos időtartama maximum 30 nap.

Ø A tonerek, tintapatronok kompatibilitásának illetve kapacitásának jelölése az Officeland irodaszer webáruházban a gyártó cég által közzétett adatok alapján van feltüntetve. Ezek tájékoztató jellegű adatok, pontosságukért és az ebből eredő károkért felelősséget a Szolgáltató nem vállal.

Nyomtató kellékanyagok cseregaranciája

Téves vásárlásra való hivatkozással csak bontatlan, sérülésmentes terméket áll módunkban kicserélni. Ide értendő az is, ha a nyomtatóba épített védelem az utángyártott tintapatront nem fogadja el.

A Hewlett-Packard (HP) nyomtató kellékanyagokra vonatkozó garanciális eljárás

"Bármilyen működési rendellenesség esetén a HP szerviz partnereinél szervízigazolás beszerzése szükséges, amely hivatalosan tanúsítja a hiba forrását, és a garancia meglétét. Ez alapján a megfelelő garanciális eljárás elvégezhető." (bővebb információ: http://www.hp.hu/nyomtatok_kepfeldolgozas/kellekanyagok/garancialisproc.htm) Az igazolást minden esetben a vásárlónak kell beszereznie. A szervízigazolás kiállításához szükség van a vásárlást igazoló számla bemutatására is. A vizsgálat precíz elvégzését segíti, ha nem csak a kellékanyag, hanem a nyomtató is beszállításra kerül a szervízpartnerhez. A szervízpartnerekhez bevizsgálásra hozott HP kellékanyagokról mindenképpen készülnie kell szervizigazolásnak, függetlenül a vizsgálat eredményétől.

A garanciális igényt az ügyfélszolgálatnál kell bejelenteni.